یکی از پژوهشگران رفتار ، شخصیت نوع (A) را این گونه تعریف می کند . مجموعه ای ویژه از تحرک و هیجان که به وسیله افرادی اعمال می شود که درگیر تلاشی همیشگی برای رسیدن به موفقیت های نامحدود در کوتاه ترین زمان ممکن هستند .
ویژگی های شخصیت (A) را شاید بتوانیم تا حدودی در این فهرست ملاحظه کنیم . پرخاشگری ، تهاجم ، جاه طلبی، سخت کوشی، فعالیت زیاد، کم حوصلگی ، تمایل به شرکت در فعالیت های رقابت آمیز ، عهده دار بودن مشاغلی که فشار زیاد به آنان می آورد تا بیشتر تولید کنند و مسئولیت های فراوانتری را متحمل شوند، صحبت پرجوش و پرحرارت، بی قراری، حرکات ناگهانی دست با مشت های گره شده ، حرکات صورت با پوست کشیده .
اما کسانی هستند که تحت عنوان شخصیت تیپ (B) تعریف می شوند که روی دیگر سکه هستند : آرام ، صبور ، ملایم ، با اخلاق متعادل ، همه وقت خود را صرف کسب موفقیت های حرفه ای یا رقابت های اجتماعی نمی کنند ، کار یکنواخت و پایدار دارند ، دچار کمبود وقت و فرصت نیستند ، وقت مناسبی را هم برای فعالیت های مورد علاقه خویش در بیرون از محیط کار اختصاص می دهند ، آرام و شمرده صحبت می کنند .
شاید بیندیشیم که افراد شخصیت تیپ (A) موفق ترند ، اما چنین نیست . در واقع برخی اطلاعات حاکی است که افراد تیپ (B) نسبت به (A) موفق تر هستند و این علی رغم اشتیاق شدید افراد نوع (A) برای دستاوردهاست .
برخی از عوامل رفتار (A) ممکن است در ابتلا به بیماریهای شریان اکلیلی قلب اهمیت بیشتری داشته باشند . برای نمونه خشم و رنجش ابراز نشده ، از متغیرهای عمده در ترکیب عواملی هستند که استعداد بیماری شریان اکلیلی را ایجاد می کند . در مورد کارمندان دفتری ، نداشتن فعالیت جسمی و نپرداختن به ورزش، بیش از فشار کاری در ابتلای آنان به بیماری شریانی قلبی اهمیت دارد .
در پژوهشی ، تاثیرات فشارهای شغلی در یک گروه حسابدار مرد که مسئولیت تهیه صورت مالیت های پرداختی را برعهده داشتند، ارزیابی شد هنگامی که این افراد مجبور بودند ساعتهای طولانی برای آماده کردن صورتها کار کنند ، سطح کلسترول بالا می رفت و زمان انعقاد خون کوتاه می شود . وقتی که فشار کار نبود ، سطح کلسترول پایین می آمد و زمان انعقاد خون طبیعی می شد . این تغییرات با درگرگونی در رژیم غذایی ، وزن و فعالیت بدنی وابستگی نداشت .
جهت پیشگیری از عوامل موجه خطر ابتلا به بیماری های شریان اکلیلی قلب اقدامات زیر لازم است :
1 - درمان حمله
2 - پیشگیری از حمله ها و اجتناب از فعالیت شدید بدنی و ورزش سنگین ، درمان اختلالات روانی و رفع مشکلات محیطی بیمار ، رعایت رژیم غذایی و ترک دخانیان
3 - درمان علت زمینه ای و اساسی که سبب افزایش کار قلب شده است و رفع عوامل استرس زای محیطی که موجب اضطراب و دیگر عواطف شدید می شود .